My hometown Kaskinen/Kaskö

Uunituore video Kaskisista! Kaupungin oma tyttö Krista Siegfrids nauttii olostaan täällä. 

Voisiko Kaskinen olla Sinunkin kotikaupunki?

Katso video tästä:

 

Kaskisten oma tyttö Krista vieraili kotikaupungissaan tuoden mukanaan auringon ja lämmön. Kaksi superhyvää päivää tehdä videokuvauksia Kristan kanssa elämisestä idyllisessä saarikaupungissa.

Foto: Tommi Merivirta

 

tiistai, 28 maaliskuu 2017 05:53

SUOMI-100.V Tapahtumat Kaskisissa:

 

JUHLAVUODEN 2017 NÄYTTELYT:

3.-28.7 ma-pe klo 11-16 Kirkko avoinna. Katselen kuuntelen kirkkoa. Kirkko avoinna heinäkuussa 

Kaskisten kotiseutumuseo avoinna 14.6-16.8.2017 keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 14-17. Erikoisnäyttelyt ”Kieltolain aika Kaskisissa” ja ”Esine Leijonalippu 1917 ” - Suomi 100.v.

 

12.8. klo: 15.00 Kaskö Ik juhlistaa Suomi 100- Vuotta  juhlaottelulla Kaskö Ik ja Närpes Kraft/2,n välillä. Samalla juhlistetaan Myllylahden 25.vuotiasta Urheilukenttää. Arvoisat jalkapallon ystävät:  tervetuloa päivän otteluun koko perheen voimin!

 

7.11.2017 Suomi 100000 vuotta –iltamaesitys Nuorisotalolla.

6.12. Itsenäisyyspäivän juhla. Suomi 100.v. kunniaksi Urheiluhallilla. 

 

 
Muut tapahtumat

7.10. Kaskisten Silakkamarkkinoille Museojunalla!

Perinteiset Silakkamarkkinat järjestetään Kaskisissa jälleen 7.-8.10. Silakkamarkkinoilla voi vierailla myös museojunan kyydittämänä. Haapamäen Museoveturiyhdistys ajaa museodieselveturin vetämän 1950-luvun matkustajavaunuista koostuvan markkinajunan Seinäjoelta Kaskisiin ja takaisin. 

Silakkamarkkinoiden tärkein anti on tietenkin herkulliset kalaruoat ja tuore lähivesistä pyydetty silakka. Markkinoilta löytää myös käsitöiden ja laadukkaiden paikallistuotteiden myyjiä. Lisäksi Bladhin talossa on Kaskislaisten käsityöläisten yhteispuoti, Bladhin puoti, kirppiksiä, Savipaja ja gallerioita yms. jotka kannattaa samalla kiertää, kun tulee paikan päälle.

 

Tervetuloa mukaan matkaan!

Info: Haapamäen Museoveturiyhdistys

 

Kierrokset ja kohteet ryhmille räätälöityinä (noin 30-55hlö)
 
Esimerkkejä historiallisen puutalokaupungin kierroksista:
 
- Opastettu kierros torien ja puistojen poikki, kävellen tai bussilla ( Kesto noin. 30min - 1h)
- Käsityöläisyys, Bladhin Puoti, vierailu Murrayn Savipajalla, uniikit pikku puodit historiallisen puutalokaupungin idyllissä.
 
- Kysy myös : palvelut eri kohteissa ruokailut, kahvitukset, Catering ja ohjelmaa
 
Ruokaile ja kokousta, sauno ja ui keskellä kaupunkia- Ravintola Sininen hetki kutsuu viihtymään.
Sälgrundin Majakkasaari, päiväretket, kalastusretket, kokoukset ja rentoutuminen avomeren äärellä- Kaskinen Sea Charter
 
TULEVIA TAPAHTUMIA:

1.-2.7. 2017 Kalarantapäivät

Kalarantapäivät vanhassa kalarannassa. Kaskisten perinteisillä Kalarantapäivillä myyntipaikat vanhassa kauniissa kalarannassa ovat ilmaisia. Myyjiksi hyväksytään yrityksiä ja yksityisiä kädentaitajia, joiden tuotteet vastaavat tapahtuman henkeä: uniikkeja, käsintehtyjä suomalaisia tuotteita. Myyjien toivotaan pukeutuvan tapahtuman hengen mukaisesti vanhan ajan tyyliin. Varsinaisella Kalarannan alueella ei hyväksytä tavanomaisia markkinatelttoja tapahtuman hengen vaalimisen takia. Näille osoitetaan omat paikat. Entä haluatteko osallistua Kalarantapäivillä entisajan elämään? Etsintäkuulutetaan entisaikojen hauskoja hahmoja, raudankovia kalamiehiä, tarinoita kertovia sanaseppoja, pyykkärimuijia, hiljaisempia elelijöitä askareissaan yms. henkilöitä. Entisaikojen tunnelmaan Kalarannassa päästään esim. tekemällä jotain entisaikojen töitä, verkkojen siivouksia, puutöitä, kalanperkuuta, soitantaa yms. mitä kukin haluaisi tehdä.Facebook:

12.7.-16.7.2017 Kaskisten Musiikkikesä 10v. Klassisen musiikin festivaali.  Facebook:


29.-30.7.2017 Pihakirpputoriviikonloppu
Pihakirpputoriviikonloppu kaskislaisilla pihoilla ja Piknikjazz la klo. 16.00 Suosittu pihakirpputoritapahtuma järjestetään Kaskisissa jo kahdennentoista kerran! Viime vuoden tapahtumaan osallistui yli 60 pihaa, ja myyjiä tämänkin vuoden tapahtumaan odotetaan saman verran. Tapahtuman puitteina ovat perinteikkäät vehreät pihat, joita kaupungin vanhalla ruutukaava-alueella koristavat taidokkaasti koristellut vanhat puutalot. Myös Kaskisten viehättävät käsityöputiikit ja pienet Galleriat ovat auki palvelemassa kävijöitä. Samana iltapäivänä kaupunginpuistossa on Piknikjazz konsertti. Hyvällä säällä puistoon voi istua piknikille konsertin ajaksi. Tervetuloa viihtymään meren äärelle Kaskisiin! Ps. Konsertti sopii kaikenikäisille ja on ilmainen. Nouda kirppiskartta ennen tapahtumaaTuristi-Infosta Cneiffinpolku 1. (Huom. la. Torilla maksulliset paikat kirpputorimyyjille 50e) Facebook:

Venekuljetukset Sälgrundiin Kaskisten Kalasatamasta.8.7. ja 22.7.
Lähtö klo. 9-15 nonstop
Hinta 10e/5e lapset alle 12 v. Luotsiasemalla kahvila avoinna. Lohikeittoa ja majakkatuotteita myytävänä.Musiikkia. Tervetuloa avomeren äärelle Sälgrundin Majakkasaarelle.
Yhteystieto : 040 524 0820 Kaskinen Sea- Charter
https://www.facebook.com/Sälgrundin-luotsiasema-Sälgrunds-lotsstation-579199255487096/
 
 
19.-20.8. Kansainvälinen Majakkaviikonloppu. Venekuljetukset Kaskisten Kalasatamasta. Lähtö klo. 9-15 nonstop. Hinta 10e/5e lapset alle 12 v. Luotsiasemalla kahvila avoinna. Lohikeittoa ja majakkatuotteita myytävänä. Musiikkia. Tervetuloa avomeren äärelle Sälgrundin Majakkasaarelle. Yhteystieto: 040 524 0820 Kaskinen Sea-Charter.Facebook:
Katso myös muut palvelumme ja yöpymisvaihtoehtomme www.visitkaskinen.fi/   nuku ja syö
 
Tiedustelut ja ryhmävaraukset: 040 868781 tai 040 7287959
 
 
perjantai, 20 maaliskuu 2015 08:14

INFO: Nyt suunta Kaskisiin- Vapaita työpaikkoja !

Nyt suunta Kaskisiin! Idyllinen saarikaupunki Kaskinen tarjoaa edullisten tonttien ja mukavan asumisen lisäksi työpaikkoja:
Katso:  vapaat työpaikat:   Lisätietoa:www.mol.fi

Katso! :   Visit Kaskinen video

 

Kaskisten kaupungin elinkeinoasiamiehenä on aloittanut 24.4.2017 Johanna Peltoniemi. Hänet tavoittaa puhelimitse 050 - 400 0867 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kaskisissa on hyvä asua ja yrittää!
Jos arvostat rauhallista asuinympäristöä, Kaskinen saattaa olla sinulle ja perheellesi sopiva asuinpaikka. Kaskinen on yli 200-vuotias aito puutalokaupunki, jossa kaikki on lähellä. Ympäröivä meri ja kaunis luonto ovat kaskislaisille itsestäänselvyyksiä – ainainen meteli, liikennevalot ja jonottaminen jotain, mikä koetaan muualla.
Useimmat kaskislaiset asuvat suomalaisten unelmassa: keskellä kaupunkia omakotitalossa, mistä meren rantaan on korkeintaan kilometri!  
Kaskinen on turvallinen asuinpaikka. Pikkukaupungissa tunnetaan toistenkin lapset ja kanssaihmisistä välitetään.
Asukkaita on noin 1300, joista 70 % suomenkielisiä ja 30 % ruotsinkielisiä. Elävä kaksikielisyys on paikkakunnan rikkaus. Jo päiväkodissa lapset tottuvat molempiin kieliin. Ala-asteet sijaitsevat samassa pihapiirissä ja liikkeissä palvellaan jatkuvasti molemmilla kielillä, joten toinen kotimainen ei koskaan tunnu kovin vieraalta.
Kaskisista löytyvät Suomen kattavimmat valokuituverkot!
Katso :Iltalehti
Vanhana satamakaupunkina Kaskinen on aina ottanut vieraita vastaan. Avoin ilmapiiri on tunnusomaista kaupungille, jossa ulkopuolisia vaikutteita on totuttu saamaan ympäri vuoden.
Katso: Port of Kaskinen esittely
Katso: Suupohjan rata esittely
Tule käymään ja pysähdy miettimään, haluaisitko sinäkin asua näin. Rauhallista ja hiljaista elämänmenoa toivovalle tämä on paratiisi. Lisäksi väitämme, että myös aktiiviset ihmiset viihtyvät täällä. Tekemistä riittää varmasti, vaikka puitteet ovat pienemmät. Tervetuloa Kaskisiin!  Info:Kaskisten kaupunki
Kaskisten kaupungin omistamat :
Myytävät tontit asumiseen Hinta:1,90€- 6€/ m2 ! 
Myytäviä taloja ja asuntoja: Etuovi.com/KaskinenHabicum LKV OY