Vanha Kalaranta

Vanha Kalaranta Vanha Kalaranta

Kalaranta, Sjöbobacken, on Kaskisten vanha kalasatama kaupungin pohjoispäässä länsirannalla.

Rannassa sijaitsevista kala-aitoista on tänään noin 30 jäljellä. Aitat edustavat 1800-luvun lopun kalastusperinnettä. Kala-aittojen tärkein tehtävä oli toimia kalastajan päivittäin tarvitsemien tavaroiden kuten kalanpyydysten, välineiden ja venevarusteiden säilytyspaikkana. Jokaisen kala-aitan yhteyteen on myös kuulunut verkonkuivauspaikka, joka sijaitsi ylempänä rinteellä. Siellä kalastajilla on ollut myös kuivaustelineet kalanpyydysten ripustamista varten. Kuivaustelineitä on tänäkin päivänä nähtävissä.

Kalarannassa vanhassa suolaamorakennuksessa sijaitsee Kaskisten kaupungin ylläpitämä Kalastusmuseo, joka esittelee kaupungille jo kautta historian tärkeätä elinkeinoa.

Viehättävä kesätapahtuma on perinteisesti kesäkuun lopulla järjestetyt Kalarantapäivät. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana Kalaranta täyttyy pienistä myyntikojuista, joissa myydään kalatuotteita, käsityötä ja taidetta. Lisäksi on tarjolla taidenäyttelyitä ja kulttuuriesityksiä. Kalaruokaa voi nauttia esimerkiksi Kalarannassa sijaitsevan kalasavustamon laituriterassilla.

27.6. 2015 Kalarantapäiville pääsee Seinäjoelta museojunan kyyditsemänä.

 

esite

 

Visit Kaskinen - esite

Avaa esite uuteen ikkunaan.
Klikkaamalla hiiren vasenta painiketta avatussa julkaisussa voit suurentaa tekstiä ja kuvia.

Vauhdilla matkassa -hanke