Bästa besökare, våra svenska sidor är under arbete. Vi beklagar om detta medför besvär. Svenskspråkig turistinformation fås på tel. +358-(0)400-868781 eller på adressen tourism@kaskinen

My hometown Kaskö

Ungsfärsk video från Kaskö! Stadens egen flicka Krista Siegfrids njuter av att vistas här. 

Kunde Kaskö vara Din hemstad också?

Se Visitkaskinen videon här:

Kaskös egen flicka Krista besökte sin hemstad och tog med sig solen och värmen. Två superfina dagar att göra videoinspelningar med Krista om livet i den idylliska ö-staden.

Sälgrund Video/ Kaskinen Sea -Charter

Foto: Tommi Merivirta

tisdag, 28 mars 2017 05:57

FINLAND 100 ÅR- Evenemang i Kaskö:

29.10. kl. 14.00 Finska musikens fest
på Blahdska gården Terttu Iso-Oja sopran, Kirill Kozlovski, piano. Biljetter 10e. I samarbete med Kaskö stad.

7.11.2017 Suomi 100000 vuotta kvällsföreställning
kvällsföreställning på Ungdomsgården. Soarétraditionen i uppdaterad version på Ungdomsgården. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu kommer under sin nationella soaréturne till Kaskö. Regissör Juha Hurme har förberett en hysteriskt rolig föreställning om Finlands historia. Utlovas upplysningspresentationer, tablåer, buffé och till sist naturligtvis dans! Fritt inträde. Välkommen. Arr. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Finland 100 körövningar i kyrkan

26.9., 10.10., 23.10., 6.11., 20.11. och 4.12. Finland 100 körövningar i kyrkan. Kom med och sjung i Kaskös egen Finland 100-kör! Vi uppträder på självständighetsfesten den 6.12. Välkommen (Hanna 0400664535)

INBJUDAN TILL FINLAND 100-FEST Vi önskar kommuninvånarna varmt välkomna på Finland 100?fest på självständighetsdagen 6.12.2017 kl. 14-16 i idrottshallen i Kaskö Tillsammans firar vi Finlands stora bemärkelsedag, på programmet, som framförs och erbjuds av kasköbor, bl.a. musik, gymnastikuppvisningar och kaffeservering! VÄLKOMNA! Kaskö stad och Kaskö stads Finland 100-arbetsgrupp 

Evenemang

torsdag, 17 september 2015 05:38

Höstglöd och värme i Kaskö.

Höstglöd och värme i Kaskö. På Sälgrunds fyrö kan du njuta av kvällsskymningen, just nu är det mäktigt att beundra fyrens sken som glider över havet.

Boka inkvartering på lotsstationen, t.ex. på höstlovet finns det ännu rum. Vår båttaxi kör er till ön då ni önskar - ön är också ett fint mål för en dagsutflykt! Naturstigen och skogen på ön erbjuder mångsidig terräng, allt från gammal skog till ståtliga klippor.

Boka en dagsutflykt för din grupp: rundturer för grupper.

I gamla centrum av Kaskö finns också ett mångsidigt hotell- och B&B-utbud.

Välkommen att trivas eller varför inte för att bo och verka som företagare i den idylliska östaden Kaskö!

Kommande evenemang finner du här.

PS. Se också vår nya broschyr Kaskinen-All in one-.

Lediga jobb i Kaskö: INFO
Mera info: www.mol.fi

Visit Kaskinen Video: 

 Kaskö stads näringsombud har inlett sitt arbete 24.4.2017, Johanna Peltoniemi. Du når henne på telefon 050 - 400 0867 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

I Kaskö är det gott att leva och verka som företagare!

Se här vår nya broschyr!

Om du värdesätter en lugn boendemiljö är Kaskö kanske en lämplig boningsort för dig och din familj. Kaskö är en över 200 år gammal genuin trähusstad, där allt finns nära. Havet som omger staden och den vackra naturen är självklara saker för kasköborna – det ständiga skränet, trafikljus och köer hör till världen utanför.

De flesta kasköborna bor mitt i den finländska drömmen: i ett egnahemshus i stadens centrum på högst en kilometers avstånd från havet!

Kaskö är en trygg boningsort. I en småstad bryr man sig om sina medmänniskor.

I Kaskö finns Finlands mest täckande fiberkabelnät! Se:Iltalehti

Staden har ca 1400 invånare, av vilka 70 % är finskspråkiga och 30 % svenskspråkiga. En levande tvåspråkighet kännetecknar staden. Redan i daghemmet vänjer barnen sig vid båda språken. Lågstadieskolorna har en gemensam gårdsplan och i affärerna betjänas kunderna på båda språken – det andra inhemska språket känns inte i någon situation särskilt främmande.

Kaskö är en pittoresk hamnstad som i alla tider välkomnat besökare. En öppen atmosfär är kännetecknande för staden, där man är van att ta emot intryck utifrån året om.

Kom på besök, stanna upp en stund och fundera på om också du vill bo idylliskt. För dig som vill ha ett lugnt och fridfullt liv är staden ett paradis. Vi vill också påstå, att även aktiva människor trivs här. Det finns alltid någonting att göra i vår lilla stad.

Info:Kaskö stadKaskö stads Lediga tomter  1,90€- 6€/m2 Lediga bostadstomter

Lediga industritomter, Lediga hyresbostäder 

Habicum LKV OYEtuovi.com/Kaskinen

 

Vauhdilla matkassa -hanke