Kaskisten Musiikkikesä

Juuret ja siivet

Kymmenen vuotta sitten, kesällä 2008, polkaistiin käyntiin Kaskisten kamarimusiikkifestivaali. Silloin jännitettiin, löytääkö yleisö konsertteihin ja onko festivaalilla ylipäätään tulevaisuutta. Nyt kymmenen vuoden jälkeen on upeaa nähdä miten festivaalista on muodostunut yksi Kaskisten huipputapahtumista. Tarjolla on tänäkin vuonna ensi luokan esiintyjiä sekä Hollannista että Suomesta. Luvassa on monipuolinen ja korkealaatuinen ohjelma, jossa on huomioitu kaikkia kriittisestä klassisen musiikin suurkuluttajasta perheen pienimpiin.

Avajaiskonsertti on omistettu suomalaiselle musiikille. Sibeliuksen ja Rautavaaran lisäksi kuullaan kansanmusiikkia ja tangoa. Sälgrundin majakkasaarella on luvassa musikaalinen luontopolku; sooloesityksiä ja kertomuksia saaren historiasta. Lauantai-illan esiintyjinä ovat viulisti Janne Malmivaara ja pianisti Liisa Malmivaara. Ohjelmassa Beethovenia, Prokofjevia ja Brahmsia. Lastenkonsertissa tutustutaan Mozartin lapsuusvuosiin. Ja päätöskonsertissa heitetään jäähyväiset Mozartin ja Brahmsin sävelin.

Tulevan kesän ohjema on katsaus sekä menneisiin festivaalivuosiin, että omaan muusikon ja taitelijan taipaleeseeni. Teeman olen lainannut Eeva Ahtisaaren omaelämäkerrasta, sillä se kuvaa osuvasti omaa elämääni. Suomalaiset juuret ja sydän, voimavarani ja keskieurooppalaiset siivet, jotka ovat kantaneet minut taiteilijana pidemmälle kuin olisin osannut unelmoida.

Tervetuloa nauttimaan korkeatasoisesta ja kansainvälisestä musiikkiannista Kaskisten kauniissa meri-idyllissä.

Maija Reinikainen, taiteellinen johtaja

Esiintyjät:

Janne Malmivaara, viulu
Liisa Malmivaara, piano
Maija Reinikainen, Eefje Habraken, Sophia Torrenga, viuluVeronika Lenártová, Francis Saunders, alttoviulu
Daniel Petrovitsch, sello
Laurens Otto, käyrätorvi
Juan Zurutuza, piano

Liput: Netticket ja Luckan

Facebook