Kaskö Musiksommar

Kaskö Musiksommar 2019 anordnas 18.-21.7.

I den konstnärliga ledningen av Kaskö musiksommar sker en generationsväxling när stafettpinnen övergår från Raili Peltonen till Samuli och Anna-Mari Peltonen. Samuli och Anna-Mari Peltonen är musikersyskon födda i Seinäjoki i Sydösterbotten. Samuli Peltonen är finländska nationaloperans solocellist och en efterfrågad kammarmusiker, dessutom gästar han regelbundet bl.a. i Opera Australia produktionerna. Pianisten Anna-Mari Peltonen är mångkunnig inom konstnärsbranschen och arbetar som pianopedagog i Borgåregionens musikinstitut.

Färden fortsätter vidare och målet är en äkta Kasköfestival med varm stämning, som utöver en hög konstnärlig nivå tjänar både lokala invånare, företagare och närområdet med ett mångsidigt program.

Som nya konsertmiljöer introducerar Kaskö musiksommar 2019 Benviks gård och Kaskö kyrka. Benvik har anknytning till Bladhska gårdens fascinerande historia, och kyrkan erbjuder en värdig estrad för Antonio Vivaldis Årstider med konsertmästare Petteri Iivonen från Finlands nationalopera som violinsolist. Gamla Rökeriet på Sjöbobacken åter inspirerar som en miljö där smakliga eftersitsar kan ordnas efter konserter.

Det mångåriga, långsiktiga grundarbetet för Kaskö musiksommar har gjorts med stor yrkeskunnighet. Kaskö musiksommar har blivit ett årligen återkommande och emotsett evenemang, en tradition som det är en ära att få fortsätta och utveckla.

Havets närhet, Kaskö stads historia, tvåspråkigheten, den måleriskt vackra trähusmiljön och stadsborna – allt detta inspirerar oss att utveckla Kaskö musiksommar vidare, till ett stämningsfullt evenemang som lockar oss att njuta av Kaskö stad och dess atmosfär, med alla våra sinnen.

- Samuli och Anna-Mari

Biljetter: Netticket och Luckan

Facebook