Bladhska gården

Musiikkia - häitä ja muita juhlia - kokouksia - herkuttelua

 

Cneiffs sten

Cneiffin kivi sijaitsee Kotilammen virkistysalueelle menevän tien vasemmalla puolella.

Annes hantverk

Kauniissa puutalossa sijaitseva puoti on auki aina kun asukkaat ovat kotona. Rohkeasti ovikelloa soittamaan. Annen puodista löytyy käytännöllisiä mutta ihastuttavan kauniita käyttötekstiilejä, koriste-esineitä ja asusteita.

Sjöbobacken

Kalaranta, Sjöbobacken, on Kaskisten vanha kalasatama.

Fiskemuseum

Kaskisten Kalastusmuseo perustettiin vuonna 1983, kun Kaskisten kaupunki osti Kurt Koskisen suolaamorakennuksen, joka sijaitsee vanhassa Kalarannassa. Kurtin isällä, Oskar Koskisella, oli ollut kalakauppa rakennuksessa 1910-luvulta asti.

Kyrka

Kaskisten kirkon on suunnitellut arkkitehti-professori Erik Kråkström. Alttaritaulun on maalannut Åke Hellman. Kirkko on ensimmäinen varsinainen kirkkorakennus Kaskisissa. Se valmistui 1965 ja sinne mahtuu 200 henkilöä. Kirkossa on sekä kirkkosali että seurakuntasali.

Emil Cedercreutz 1911

Patsas sijaitsee Kaskisten kaupunginpuistossa. Kaskisten kaupunki sai patsaan  lahjoituksena Emil Cedercreutz -säätiöltä vuonna 2018.

Kesäsalko.

Hembygdsmuseum

Kaskisten kotiseutumuseo esittelee viime vuosisadan, 1900-luvun vaihteen porvariskodin sekä Kaskisten historiaa. Tutustu kaupungin pitkään historiaan merenkulun, entisajan muodin, paikallisten taiteilijoiden töiden ja kadonneista ajoista kertovien museon esineiden kautta.

Krukmakeri Murray

James & Raija Murrayn tunnelmallinen ateljeekoti, keramiikkamyymälä ja savipaja.

Avoinna useimmiten, eli aina kun he ovat kotona. Toisinaan löydät heidät työskentelemästä pihan punaisesta savipajasta tai sitten kauniista myymälästä.

Raatihuoneenkatu / Rådhusgatan 4

Ådskär - ulkoilualue

Mariestrands Camping

Koko perheelle hyvin soveltuva , viihtyisä ja rauhallinen Marianrannan leirintäalue sijaitsee Kaskisten kaupungin alueella kauniin merenlahden rannalla.

majakka

Sälgrundin luotsiasema

Sälgrundin luotsiasema 62 20,1 N 21 11,6 E

Sonjas lillstuga

 

Prins Eerikinkatu 5

Ota yhteys, Sonja 040-7287959.

 

Båttaxi

Meriretkiä sekä venetaksikyytejä Kaskisissa tarjoaa Kaskinen Sea Charter  

Oy Kaskinen Sea-Charter AB

Kari Häggblom
www.kaskinenseacharter.fi

Venekuljetukset, kalastus - ja meriretket.

Kvarnudden

Kalarannan Myllykalliolla sijaitsee tuulimylly, joka on siirretty nykyiseen paikkaan Groopin tilalta Ylimarkusta. Tuulimylly on rakennettu vuonna 1848 ja oli toiseksi vanhin silloisessa Närpiön pitäjässä.

Simstrand

Kaskisten yleinen uimaranta sijaitsee Mariarannan Camping -alueen takana suojaisassa meren poukamassa. Soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Laituri, pukukopit ja ulkokäymälä.

Vuokkos galleri

Pieni galleria Kaskisten keskustassa. Vaihtuvia näyttelyitä. Myynnissä myös kortteja ja käsitöitä.

Raatihuoneenkatu / Rådhusgatan 51

Vuokko Kuhalampi 041 4416274

vuokkokuhalampi@gmail.com