Bladhska gården

Bladhin talo

Musiikkia - häitä ja muita juhlia - kokouksia - herkuttelua

 

Laivanvarustaja ja kauppias Peter Johan Bladh rakennutti v. 1788 Kaskisten salmen edustalle komean kauppiastalonsa. Talo on vuosisatojen aikana palvellut mm. Kaskisten kirkkona, raastuvanoikeutena, useana kouluna ja kansalaisopistona.

Hienovarainen restaurointi valmistui v. 1997 , ja talo sai tunnelmallisen 1700-1800 luvun vaihdetta henkivän sisustuksen. Bladhin talo on erinomainen juhlien ja muiden tilaisuuksien pitopaikka. Tutustu juhlapalveluihimme täällä.

Yläkerran saliin mahtuu 100 henkilöä, alakerran neljä salonkia soveltuu pienemmille ryhmille. Juhlasali on tunnettu hyvästä akustiikastaan. Talon keittiö on varustettu kauniilla astiastolla. Talossa on myös hissi ja inva-wc.

Taloon voi tutustua Bladhin puodin aukioloaikoina. Talon kaunis historiallinen puutarha on avoinna joka päivä.

Taloa voi vuokrata numerosta 050-576 5811

Facebook

Bladhin talon historiaa

Laivanvarustaja ja kauppias Peter Johan Bladh rakennutti v. 1788 Kaskisten salmen edustalle ylvään kauppiastalonsa. Talossa on vuosien saatossa toiminut mm. Kaskisten kirkko, raastuvanoikeus, useita kouluja ja nykyään toimii kansalaisopisto talon pohjoispäässä. Talon eteläpuoliskossa voidaan järjestää erilaisia tilaisuuksia ja on vuokrattavissa. Asiantunteva restaurointi valmistui v. 1997.

Bladhin talo oli pitkään Kaskisten suurin talo. Sen rakennutti Peter Johan Bladh vuonna 1788 tontille no 1, kortteliin no 1 ensimmäiseen kaupunginosaan palvelemaan Bladhin liiketoimintaa. Jo 1790-luvun lopussa Bladh luovutti yläkerran salin kirkon käyttöön ja täällä kirkko toimi aina vuoteen 1965 saakka. Talon alakerrassa, kirkkolattian alla, asui papisto. 1800-luvun alussa talo myytiin Kaskisten kaupungille ja talossa ovat sen jälkeen toimineet raastupa, maistraatti, poliisikamari ja melkein kaikki kaupungin koulut.