Sälgrund

Sälgrundin luotsiasema

Sälgrundin luotsiasema 62 20,1 N 21 11,6 E

Sälgrundin vanha luotsiasema sijaitsee luonnonkauniilla paikalla avomeren äärellä. alue on luonto- ja elämysmatkailusta kiinnostuneille täydellinen kohde: koskematon luonto, meri ja rauha! Täällä voit ihailla auringon laskua Selkämeren horisonttiin, kalastella tai seurata keväisin muuttolintujen saapumista. Alueella on useampia rakennuksia ja hyvä satama. Luotsiaseman peruskorjatut tilat tarjoavat hyvät yöpymismahdollisuudet suuremmallekin ryhmälle.

Sälgrundin saari sijaitsee Kaskisten edustalla alle kilometrin merimatkan päässä Kalasatamasta. Sen eteläkärjessä seisovat Sälgrundin majakka ja vanha luotsiasema, jonne on kunnostettu kokous- ja majoitustilat. Upea saaristoluonto ja ainutlaatuinen miljöö muodostavat erinomaiset puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle.

Nyt pääsee majakkaan melkein ylös asti 
6€/henk ja lapset alle 15 ilmaitteeksi vanhempien kanssa.

Yövy majakalla

Venekuljetukset, meriretket, saaren majoitus -ja pitopalvelu Kaskinen Sea-Charter

VARAUKSET

Sälgrundin vanhan luotsiaseman hirsirakenteinen päärakennus sekä pihapiirin aitat ovat matkailijoiden käytettävissä keväällä aina jäiden lähdettyä ja syksyllä siihen asti, kun pakkanen kiristyy.

Päärakennuksessa on kaksi kahden hengen huonetta, joista toisesta on näkymä avomerelle ja majakan suuntaan. Toisesta avautuu näkymät metsään. Muut huoneet ovat 3-8 hengelle, osassa on kerrossängyt. Luotsiasemalla on myös erillinen päätyhuoneisto, joka sopii erityisesti perheille. Päärakennuksessa on viihtyisät oleskelutilat tulisijoineen, ruokasali, keittiö ja kylpyhuoneita. Päärakennuksen huoneissa vuodevaatteet sisältyvät hintaaan.

Pihapiirin toisessa päässä on komea punavalkoinen majakka, ja sitä kehystää metsät ja kalliot. Pihapiirin tuntumassa olevalta tulipaikalta avautuvat upeat näkymät avomerelle. Pihapiirin tunnelmallisissa aitoissa ei ole lämmitystä, joten niissä voi yöpyä parhaiten kesäkaudella. Aitassa yöpyjän käytettävissä on ulkokäymälä, sekä keittopiste.

Saaren komea sauna on myös majoittujien käytettävissä.

Koirien kanssa matkustavat ovat tervetulleita saarelle, mutta herkän saaristoluonnon ja linnuston takia ne on pidettävä jatkuvasti kytkettynä. Koirat saavat yöpyä luotsiaseman alakerrassa, sekä aitoissa.

Saarelle voi tulla omalla veneellä tai pyytää venetaksikuljetuksen Kaskisten keskustasta tai kalasatamasta, josta merimatka on vain 10 minuuttia.

Facebook