majakka

Sälgrundin luotsiasema

Sälgrundin luotsiasema

Sälgrundin luotsiasema 62 20,1 N 21 11,6 E

Sälgrundin vanha luotsiasema sijaitsee luonnonkauniilla paikalla avomeren äärellä. Alue on luonto- ja elämysmatkailusta kiinnostuneille täydellinen kohde: koskematon luonto, meri ja rauha! Täällä voit ihailla auringon laskua Selkämeren horisonttiin, kalastella tai seurata keväisin muuttolintujen saapumista. Alueella on useampia rakennuksia ja hyvä satama. Luotsiaseman peruskorjatut tilat tarjoavat hyvät yöpymismahdollisuudet suuremmallekin ryhmälle.

Sälgrundin saari sijaitsee Kaskisten edustalla alle kilometrin merimatkan päässä Kalasatamasta. Sen eteläkärjessä seisovat Sälgrundin majakka ja vanha luotsiasema, jonne on kunnostettu kokous- ja majoitustilat. Upea saaristoluonto ja ainutlaatuinen miljöö muodostavat erinomaiset puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle.

Nyt pääsee majakkaan melkein ylös asti 
6€/henk ja lapset alle 15 ilmaiseksi vanhempien kanssa.

 

Veran kahvitupa

Sälgrundin majakka- ja luotsiasemalla toimii kesäisin Veran kahvitupa. Kahvitupa on nimetty tuvan entisen emännän, Vera Nymanin mukaan. Hänen miehensä Ivar Nyman toimi Sälgrundissa majakkamestarina vuosina 1902 – 1917.

Veran kahvituvassa on tarjolla saaristolaiselämään kuuluvia perusmakuja: Kahvia, kalavoileipiä ja kahvipullaa. Saatat löytää kahvilasta myös itse leivottuja suolaisia ja makeita piirakoita. Lounasta valmistamme ryhmille ja etukäteen tehtyjen tilausten perusteella. Lounas voi koostua esimerkiksi lohikeitosta tai ruokaisasta saaristolaispannukakusta kalatäytteellä.

Käytämme kahvilassa lähiseudun raaka-aineita. Otamme huomioon yleisimmät ruoka-aineallergiat, joista saamme tiedon etukäteen. Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia.

KAHVILA AVOINNA

Tilauksesta ryhmille 26.4. – 30.9.2024
Suositeltava ryhmäkoko 6 – 30 henkilöä.

Kahvilan sisätiloissa on noin 20 istumapaikkaa ja ulkona 50 istumapaikkaa. Lisäksi päärakennuksen yläkerrassa on käytettävissä 12 henkilön kokoustila.

Tiedustele kahvilapalveluja ryhmällesi info@salgrund.fi tai 040 - 3509370.

 

Veran kahvitupa avoinna kesälauantaisin 25.5. – 31.8.2024 klo 12-18
Veran kahvitupa on avoinna joka lauantai, saarelle järjestettävien venekuljetusaikataulujen mukaisesti.

 

Kuljetukset kalasatamasta 25.5. – 31.8.2024 lauantaisin.

La lähdöt klo 12:00, 13:00 ja klo 15:00 – paluut klo 14:00, klo 15:30 ja klo 18:30.

Majakkaretki Sälgrundin saarelle keskiviikkoisin 22.5. – 31.8.2024

Aina keskiviikkoisin klo 11 – 16. Retki sisältää venekuljetuksen, lohikeittolounaan, iltapäiväkahvin leivonnaisen kera ja majakkaan pääsyn.

Varaa paikkasi retkelle etukäteen Sälgrundin kotisivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen avulla tai soita 040 – 350 9370.

 

Sälgrundin majatalo

Yövy Sälgrundin majakkasaarella. Voit majoittua entiselle luotsiasemalle joko päärakennukseen tai sen pihapiirissä sijaitsevaan aittarakennukseen. Tutustu saaren majoitusvaihtoehtoihin, tee varaus ja koe kesäyö Sälgrundin majakka- ja luotsiasemalla.

Majatalossa, entisen luotsiaseman päärakennuksessa, on kuusi kahden hengen huonetta, jotka on nimetty vanhojen kalastuspaikkojen mukaan Reimari, Viitin, Majakka, Piira, Pooki ja Poiju. Kolmesta huoneesta (Majakka, Reimari ja Viitin) on näkymä majakkaan.

Päärakennuksessa on viihtyisä olohuone takkoineen, Veran kahvitupa sekä viisi wc- ja suihkuhuonetta, jotka ovat majoittujien yhteiskäytössä.

Majatalon päärakennuksessa on omalla sisäänkäynnillä varustettu 6 henkilön Lohi - huoneisto, jossa on varusteltu keittiö, wc- ja suihkuhuone sekä makuuhuoneessa 3 kerrossänkyä. Makuuhuoneen ikkunasta näkymä majakalle.

Lohi-huoneistossa majoittuvilla on mahdollisuus valmistaa itse aamupala huoneiston omassa keittiössä.

Lisäksi Sälgrundissa on tarjolla aittamajoitusta, jossa 2 x 6 hengen huonetta kerrossänkyineen sekä yksi kahden hengen huone.

Koirat ovat tervetulleita saarelle, mutta lintujen pesimisaikana koirat olisi hyvä pitää kiinni. Koirat omistajineen voivat majoittua aittarakennuksen tiloissa 2 hengen huoneessa.

Voit varata majoitusta Visit Vaasa palvelusivuston kautta. Tässä linkki:

https://visitvaasa.bookingonline.fi/?integrointilistasivu=true&portaali_...

Lisätietoja:

+358 40 350 9370
info@salgrund.fi

TUTUSTU SÄLGRUNDIN PALVELUIHIN KOTISIVUILLA: https://salgrund.fi/