Sälgrund

Sälgrund

Sälgrunds lotsstation 62 20,1 N 21 11,6 E

Sälgrunds gamla lotsstation ligger på en naturskön plats vid öppna havet. Området är ett perfekt resemål för natur- och upplevelseturister, med orörd natur, havet och stillheten! Här kan du beundra solnedgången i horisonten, fiska eller följa med flyttfåglarnas ankomst på våren. På området finns många byggnader och en ypperlig hamn. Lotsstationens grundrenoverade utrymmen erbjuder goda övernattningsmöjligheter även för större grupper.

Ön Sälgrund ligger utanför Kaskö, sjövägen från fiskehamnen är under en kilometer. På södra udden står Sälgrunds fyr och den gamla lotsstationen. På stationen har man renoverat mötes- och inkvarteringsrum. Den fina skärgårdsnaturen och unika miljön ger utmärkta möjligheter för att ordna olika tillställningar. Bröllopspar kan om de vill ordna vigseln på berget, varifrån man har utsikt mot havet, eller vid den vackra muminstilade fyrens grund. Gästerna kan övernatta.

Kaskinen Sea-Charter ordnar smidig båttransport och cateringtjänst med skärgårdsmiddag till festen om man så önskar. Kaskinen Sea-Charter kan också ordna offline-konferenser, och företagets fritidsresa till ön. I programmet kan finnas t.ex. fiske, havsutflykt, bastubadande eller t.ex. avslappnande hatha –joga. Sälgrund är också populärt mål för skriftskolläger och lägerskolor. På lotsstationen kan grupper på 30 personer övernatta.

Nu kan man också kliva nästan ända upp i fyren.
6 €/pers. och barn under 15 år gratis med föräldrar.

Sov i fyrvaktarstugan

Kaskinen Sea-Charter erbjuder båttransporter, havsutflykter, inkvarterings och cateringtjänster.

ONLINE BOKNING 

Sälgrunds gamla lotsstation med dess timmerbyggda huvudbyggnad och stugorna på gården är tillgängliga för turisterna allt från vårens islossning tills dess att höstens kyla smyger på. I huvudbyggnaden finns två tvåpersoners rum, det ena har utsikt mot havet och fyren, det andra öppnar vyn mot skogen. Resten av rummen är för 3-8 personer och har våningssängar. Lotsstationen har också en skild sidobyggnad, som är speciellt anpassad för familjer. Huvudbyggnaden har trivsamma vardagsrum / mötesrum med spisar, matsal, kök och badrum. I huvudbyggnaden ingår sängkläderna i priset.

På gårdsplanens andra ända finns den stiliga rödvita fyren, som omringas av skog och klippor. Från den närliggande grillplatsen öppnar sig utsikten över havet. I stugorna på gårdsplanen finns ingen värme, så de är anpassade för övernattning sommartid. Övernattaren i stugan har utedass och kokpunkt till sitt förfogande. Öns fina bastu är också tillgänglig för övernattaren. De som reser och har hund med sig är välkomna till ön, men för den sårbara skärgårdsmiljöns och fågelbeståndets skull bör hundarna alltid vara kopplade. Hundarna får vistas på nedre våningen och i stugorna. Man kan komma med egen båt eller begära båttransport från centrum av Kaskö eller från fiskehamnen, varifrån sjöfärden endast tar 10 minuter.

Följ oss på Facebook