majakka

Sälgrund

Sälgrunds lotsstation 62 20,1 N 21 11,6 E

Sälgrunds gamla lotsstation ligger på en naturskön plats vid öppna havet. Området är ett perfekt resemål för natur- och upplevelseturister, med orörd natur, havet och stillheten! Här kan du beundra solnedgången i horisonten, fiska eller följa med flyttfåglarnas ankomst på våren. På området finns många byggnader och en ypperlig hamn. Lotsstationens grundrenoverade utrymmen erbjuder goda övernattningsmöjligheter även för större grupper.

Ön Sälgrund ligger utanför Kaskö, sjövägen från fiskehamnen är under en kilometer. På södra udden står Sälgrunds fyr och den gamla lotsstationen. På stationen har man renoverat mötes- och inkvarteringsrum. Den fina skärgårdsnaturen och unika miljön ger utmärkta möjligheter för att ordna olika tillställningar. Gästerna kan övernatta.

På lotsstationen kan grupper på 32 personer övernatta.

Nu kan man också kliva nästan ända upp i fyren.
6 €/pers. och barn under 15 år gratis med föräldrar.

Övernatta vid fyren

båttransporter, havsutflykter, inkvarterings och cateringtjänster.

+358 40 350 9370 
info@salgrund.fi

Bekanta dig med Sälgrunds tjänster på hemsidan https://salgrund.fi/

 

Sälgrunds gamla lotsstation med dess timmerbyggda huvudbyggnad och stugorna på gården är tillgängliga för turisterna allt från vårens islossning tills dess att höstens kyla smyger på. I huvudbyggnaden finns tre tvåpersoners rum, de tre har utsikt mot havet och fyren, det andra öppnar vyn mot skogen. I värdshusets huvudbyggnad finns en utrustad lägenhet, kallades Laxen, för 6 personer med egen ingång, som har ett utrustat kök, wc och dusch samt 3 våningssängar i sovrummet. De som bor i lägenheten har möjlighet att själv tillreda morgonmål i den egna lägenhetens kök.

Huvudbyggnaden har trivsamma vardagsrum / mötesrum med spisar, Veras kaffestuga och badrum. Priset  innehåller övernattning, färdigt bäddade sängar, båttransport tur-retur, morgonmål samt möjlighet att bada bastu och inträde till fyren.

På gårdsplanens andra ända finns den stiliga rödvita fyren, som omringas av skog och klippor. Från den närliggande grillplatsen öppnar sig utsikten över havet. I stugorna på gårdsplanen finns ingen värme, så de är anpassade för övernattning sommartid. Övernattaren i stugan har utedass och kokpunkt till sitt förfogande. Öns fina bastu är också tillgänglig för övernattaren. De som reser och har hund med sig är välkomna till ön, men för den sårbara skärgårdsmiljöns och fågelbeståndets skull bör hundarna alltid vara kopplade. Hundarna får vistas i stugorna. Man kan komma med egen båt eller begära båttransport från centrum av Kaskö gästhamnen (30 min)  eller från fiskehamnen, varifrån sjöfärden endast tar 10 minuter.

Läs mera på vår hemsida.

Du kan boka boende på Visit Vaasa websidan. Här är länken:

https://visitvaasa.bookingonline.fi/?integrointilistasivu=true&portaali_...