Kaskö Musiksommar INHIBERAD

KASKÖ MUSIKSOMMAR 2020 FLYTTAS TILL 2021

 

 

På grund av coronapandemin flyttas Kaskö musiksommar 15–19.7.2020 fram till 15-18.7.2021

 

Musiksommarens konstnärliga ledare Samuli och Anna-Mari Peltonen har för festivalen år 2020 uppgjort ett program med Ludwig van Beethoven som centralt tema. Hans jubileumsår firas i år. Programmet med alla musiker och konsertlokaliteter har stått färdiga redan länge och vi har varit glada över att vi åter kan erbjuda vår publik högklassiga konserter uppförda av storartade konstnärer. Festivalens musiker är Samuli Peltonen, cello, Anna-Mari Peltonen, piano, Petteri Iivonen, violin, Leena Jaakkola, violin, Veera Myllyniemi, klarinett, Remi Moingeon, altviolin, Johannes Piirto, piano, Tomas Nuñes, cello, samt vinnaren i violintävlingen i Kuopio Adrian Ibañez-Resjan. Musiksommarens Årets konstnär är Sonja Lapveteläinen.

 

Nu har vi som arrangörer dock varit tvungen att konstatera, att det är vår skyldighet att se till att både publiken och musikerna skyddas på bästa möjliga sätt. På grund av Covid-19 pandemin är sammankomster och festivaler med över 500 personer förbjudna i Finland till 31.7.2020. Enligt nya riktlinjer är folksamlingar på över 50 personer förbjudna från och med början av juni. Eftersom våra konserter ordnas inomhus har vi kommit fram till att vi i egenskap av ansvariga arrangörer måste flytta fram evenemanget till nästa år, när situationen förhoppningsvis ändrats.

 

På Arbetsgruppens för Kaskö Musiksommar vägnar

 

Margit Kaseva

8.5.2020

 

Samuli och Anna-Mari Peltonen fortsätter som Kaskö Musiksommars konstnärliga ledare. De var konstnärliga ledare redan för den framgångsrika festivalen 2019.

 

Temat för sommarens festival 2020 är Beethoven, vars jubileumsår vi firar. Största delen av konserterna anordnas på Bladhska gården, vars lysande akustik och vackra miljö förtjusar såväl musiker som publik. Fredagskvällens konsert anordnas igen i Kaskö kyrka och det gamla fiskrökeriet på Sjöbobacken är en inspirerande plats för Musiksommarens kvällsmusik.

 

Festivalens musiker: Samuli Peltonen, cello, Anna-Mari Peltonen, piano, Petteri Iivonen, violin, Leena Jaakkola, violin, Veera Myllyniemi, klarinett, Remi Moingeon, altviolin, Johannes Piirto, piano, Tomas Nuñes, cello, Adrian Ibañez-Resjan, violin.

På barnkonserten uppträder barnmusikorkestern Rytmisoppa.

 

Vi berättar mera om festivalprogrammet inom en snar framtid.

 

Biljetter: Netticket 

Facebook