• PIHAKIRPPISPÄIVÄ - GÅRDLOPPISDAGEN
  Pihakirppispäivä järjestetään 25.7.2020 klo 9:00 -18:00.
  Mukana n 40 kirppismyyjiä.
  Kirppismyyjä-luettelo saatavana torilta Matkailun infoteltasta klo. 9:00 18:00.
  GÅRDLOPPISDAGEN
  Gårdsloppisdagen anordnas 25.7.2020 kl. 9:00 -18:00.
  Ca 40 loppisförsäljare medverkar.
  Loppisförsäljar-förteckningen fås från Turismens infotält på torget kl. 9:00 18:00.

 • Kaskisten kalastusmuseo Kalarannassa avoinna la ja su klo 13-16
  Kaskö Fiskemuseum på Sjöbobacken öppet lö och sön kl. 13-16

 • HUOM!! Tulossa Mökkiläisparlamentin yleiskokous la 25.7. kaikille kesäasukkaille ja mökkiläisille.
  OBS!!! Sommarboenderådets möte lö 25.7. för alla sommarboende i Kaskö.

 • After a sunny day follows a cloudy evening in Kaskinen, Finland. Have a good night.

 • Enää vajaat kaksi viikkoa pihakirppispäivään!!Suosittu kesätapahtuma 25.7. Kaskisten torilla, kaduilla ja pihoilla!
  Knappt två veckor till gårdloppisdagen! Populär sommarevenemang i Kaskö 25.6.
  Tervetuloa, välkommen!

 • NiceThings Inn.

  Huoneistomajoitus.
  Marianrannankatu 76, Kaskinen.
  www.nicethings.fi

  Inkvartering i lägenhet.
  Mariestrandsgatan 76,
  Kaskö.
  www.nicethings.fi

 • Kaskisissa meri ja mukavia kohteita puutalokaupungin idyllisissä maisemissa.
  Närheten till havet samt trevliga besöksmål i trähusstadens idyll finns i Kaskö.

 • Aureskosken Jalostetehdas Oy Kaskisten tehdas etsii 10 työntekijää eri tehtäviin. Hakuaika 10.7.2020 asti.

 • Någonting att läsa för barnen!
  Wickwick Pop-up bokhandeln och illustrationsutställningen i Wasa Bank öppet redan den fjärde sommaren!
  Butiken är ful med olika Wickwick barnböcker, affischer och postkort!
  VÄLKOMMEN! GRATIS INTRÄDE!

  Öppettider i juli:
  4.-5.7.2020
  11.-12.7.2020
  18.-19.7.2020
  25.-26.7.2020
  lör.-sön. 12-17

 • Lukemista lapsille Wickwickin kesäkirjakaupasta!
  Lastenkirjamyymälä ja kuvitusnäyttely avaavat jälleen ovensa. Myynnissä on laaja valikoima Wickwick-lastenkirjoja vuosien varrelta - mukana myös uutuuksia - sekä painotuotteita ja postikortteja. VAPAA PÄÄSY! TERVETULOA!

  Wasa Bankin talo
  Raatihuoneenkatu 33
  KASKINEN
  VAPAA PÄÄSY, TERVETULOA!

  Avoinna LA-SU klo 12-17 heinäkuussa.
  4.-5.7.2020
  11.-12.7.2020
  18.-19.7.2020
  25.-26.7.2020

 • Matka-Suomi.fi
  Textreklam: Kaskö

  Förtjusande kuststad på västkusten 10 sommartips till Kaskö

  Finlands minsta stad är ett fullkomligt bedårande semestermål. Läs våra tio sommartips för semesterresan och bli hänförd av den havsnära trähusidyllen!

  1. Trähusidyll i en minutiös rutstadsplan

  Centrala Kaskö är full med färgglada trähus med stora trädgårdar som prunkar som vackrast på sommaren. Omgivningarna är som tagna ur den mest idylliska filmklassikern eller kulisserna för en barnbok. Här råder en harmoni mellan forna tiders stämning och moderna bekvämligheter.

  Kaskö detaljplan är en minutiös rutstadsplan. Det var självaste kung Gustav III av Sverige som i förorden till stadsplanen bestämde följande: Stället uppå Kaskön der den nya staden bör anläggas, Geometrice warder afmäth samt behörig dessein til Gator och Torg deröfwer författad. Så blev det, och Kaskö stad grundades år 1785. Senare fick Kaskö smeknamnet Österbottens Manhattan. Numera är rutplanen skyddad av Museiverket.

  2. Tjugo fascinerande levnadshistorier på den historiska rundturen

  Vart och ett av trähusen i staden på öarna har sin egen historia att berätta. De mest fascinerande berättelserna får du ta del av på den historiska rundturen i Kaskö. Stadsvandringen omfattar tjugo hus och tjugo levnadshistorier.

  Du kan läsa berättelserna på webbplatsen Visit Kaskinen, där du även kan skriva ut en karta. På husväggarna på varje hus som ingår i rundturen finns en QR-kod, som kopplar samman rätt hus till rätt berättelse.

  3. Fantastisk havsnatur på Sälgrunds lotsstation

  Den lilla ön Sälgrund ligger mindre än en kilometer från Kaskö sjövägen. På öns södra udde står en ståtlig, traditionell röd- och vitrandig fyr. Här kan du njuta av ett ostört lugn i natursköna omgivningar vid öppet hav. Sälgrund är en utmärkt plats för fiske eller fågelskådning. På Sälgrunds gamla lotsstation finns även logimöjligheter. Du kan resa till ön med egen båt eller ta en taxibåt från Kaskö centrum.

  https://youtu.be/kT7nO3HwCAs (nedbäddad video om Sälgrund hit)

  4. Den lilla stadens stora hamnar

  Kaskö är Finlands minsta stad till invånarantalet, men stadens hamnverksamhet är betydande. Även om Kaskö bara har cirka 1 250 invånare, är hamnen en av Finlands viktigaste exporthamnar för trävaror och cellulosa. I Kaskö hamn hanteras drygt en miljon ton gods per år. En av hamnens fördelar är dess skyddade läge: isbrytare behövs sällan ens under vintern. Godshamnen är egentligen ingen sevärdhet, men fartygstrafiken i området är förvånansvärt livlig.

  Den gamla Fiskehamnen i Kaskös norra spets däremot är ett absolut måste för besökaren. Här finns också Fiskemuseet som presenterar områdets traditionella näring. Fiskemuseet är inrättat i den gamla salteribyggnaden och här visas olika teman från strömmingsfiske till bäckfiske och säljakt. Speciellt strömmingsfisket har haft en stor betydelse i Kaskö en gång i tiden. På fiskestranden står fortfarande ett trettiotal fiskebodar och torkställningar för nät.

  5. Kvarnudden och minnesmärket för Mosesnatten

  På berget ovanför fiskestranden ståtar en röd väderkvarn. Hit kan du klättra från stranden längs med en stig. Intill kvarnen står ett minnesmärke för Mosesnatten. Mosesnatten kallas den stormiga natten mellan den 4 och 5 september 1854, då den värsta fiskeolyckan i Kaskös historia inträffade. Allt som allt dog elva fiskare i den nordvästliga stormen som drog över havet. Det har gått lång tid sedan händelserna under Mosesnatten, men minnesstenen påminner om de faror som fiskare möter i sitt yrke och om respekten för havet.

  6. Ta ett svalkande dopp i Mariestrand

  Mariestrand är Kaskös kanske populäraste badplats. Kasköborna kallar sin hemstad för paradisön. Det må regna på fastlandet, men på ön skiner alltid solen. Och var annars skulle man vilja njuta av sommardagen än på ett lugnt ställe vid havet?

  Mariestrands campingområde erbjuder fina semesteromgivningar för husbilar, husvagnar och andra resenärer. På campingområdet finns såväl bil- och tältplatser som stugor.

  7. För dig som gillar kuriosa: Kaskö motormuseum

  Kaskö motormuseum är ett personligt minimuseum i en vacker hamnmiljö i anslutning till Kaskö gästhamn. Museet inhyser ett hundratal båtmotorer i olika storlekar. En stor del av dem kommer från den lokala maskinverkstaden och härstammar från 192030-talen, men samlingen omfattar även många nyare specialiteter. Här finns både hemmabyggda och fabrikstillverkade motorer.

  Museet har öppet enligt överenskommelse, så besökare ombeds kontakta museet inför besöket. Kontaktuppgifterna finns på museets hemsida på Österbottens museiportal.

  8. Hembygdsmuseet berättar om livet förr i tiden

  Ett annat intressant museibesöksmål är Kaskö hembygdsmuseum, där du får möjlighet att se hur livet såg ut i ett borgarhem på 1850-talet. De gamla möblerna och omsorgsfullt inredda rummen med sina dekorativa tapeter får en nästan att längta tillbaka till en tid då hantverk uppskattades och möblerna var långt ifrån serieproducerade. Museet är inhyst i ett hus som uppfördes i mitten av 1800-talet av skeppsredaren, fabrikören och handelsmannen Carl Daniel Rehnström. Föremålen har donerats av Kasköbor.

  9. Njut en glass i caféet vid gästhamnen

  Kaskö gästhamn är ett trevligt stopp för både båtfolket som besöker ön med sin egen båt och andra gäster. Här kan du ta en paus, titta på de vackra båtarna och unna dig en kaffe och en glass.

  10. Hantverkare och hemgallerier

  Den vackra miljön i Kaskö har lockat många konstnärer och hantverkare till staden. I trähuskvarteren finns många små butiker som hantverkare helt enkelt har inrättat i anslutning till sina hem. Du kan läsa mer om serviceutbudet på webbplatsen Visit Kaskinen. Och det är naturligtvis värt att skaffa sig en souvenir som minne av besöket i Finlands minsta stad vandra runt i de små butikerna och köp till exempel lokalt hantverk eller unik keramik från Kaskö.

  >> Läs mer om utbudet i Kaskö och planera din semester på: www.visitkaskinen.fi

 • Visit Kaskinen- Kaskö on paikassa Sininen Hetki, Lounasravintola ja B&B. Savusauna, Kokous- ja juhlapalvelut.
 • Glöm inte Öppet Hus & Abborfestival i Kaskö Fiskehamnen Fredag 20.9. kl. 18-24. #kaskö #abborrefiske #fiskegille #matochmusik #wasagrooveunit

 • Hetki Saaristossa - tv-ohjelmasarjassa tänään vuorossa Kaskinen klo 21 Alfa-tv kanavalla. Uusinnat ke klo 10 ja 22, to klo 11 ja 18:30 ja pe klo 7:30.

  Kaskö med i Saaristo- programmet på Alfa-kanalen kl. 21 repris ons kl 10 och kl 22, tors kl 11 och 18:30, fredag kl 7:30. #visitkaskinen #visitkaskö #kaskö #kaskinenapp #hetkisaaristossa #saarikaupunki #suomenpieninkaupunki #alfatv #kaskistenkaupunki #kaskistenkalasatama

 • Muistathan Kaskisten Kevätmarkkinat 25.-26.5.2019.
  Kom ihåg Kaskö Vårmarknad 25.-26.5.2019.
  #visitkaskö #visitkaskinen #kaskö #suomenpieninkaupunki #kaskistenkevätmarkkinat

 • Retki Sälgrundiin 25.-26.5.
  Kaskinen Sea Charter ja Kari Häggblom vie sinut seikkailulle Sälgrundin majakka-ja luotsiasemalle. Merimatka aluksella noin 1/2 h, lähtöjä alkaen klo 10 vierasvenesatamasta markkinapäivinä 1,5 h välein. Viimeinen lähtö 14:30. Hinta 10/hlö. Perillä Sälgrundissa Seijan kahvila auki, ja siellä tarjolla maukasta lohikeittoa ja ihania leipomuksia kahvin kera.
  Utfärd till Sälgrund 25.-26.5. Kaskinen Sea Charter och Kari Häggblom tar med dig på ett äventyr till Sälgrunds lots-och fyrstations ön. Det tar 1/2 timme med båt från Kaskö gästhamnen. Kari transporterar dig nonstop på lördag och söndag under Kaskö Vårmarknaden. Båda dagarns börjandes kl 10, och varje 1,5 h efter det. Sista resan startar kl 14:30. På Sälgrund är Seijas Café öppet och hon serverar dig laxsoppa och olika härliga söta bakverk till kaffet. #kaskö #suomenpieninkaupunki #visitkaskö #visitkaskinen #sälgrund #sälgrundinmajakka #kaskistenkevätmarkkinat #kaskinenapp #kaskinenseacharter

 • Kaskisten kesäasukkaat, mökkiasukkaat ja kaupunkilaiset, mikäli olet kiinnostunut hankkimaan juuri suunnitellun Kaskisten isännänviirin, tule katsomaan malli ja tilaamaan itsellesi sellainen Kaskisten kevätmarkkinoillta 25. - 26.5. kaupungin osastolla, tai lähetä spostia Mökkiläisparlamentin puheenjohtajalle Hannu Rantaselle hannu.rantanen@netikka.fi
  Nu alla villa- och Kasköbor, om ni vill skaffa en egen ny planerad husbondsvimpel med Kaskömotiv, kom då och se modellen vid Kaskö Vårmarknaden 25. - 26.5. till stadens marknadstält eller sänd epost till Sommarstugerådets ordförande Hannu Rantanen, hannu.rantanen@netikka.fi #suomenpieninkaupunki #kaskö #visitkaskinen #visitkaskö #kaskistenkevätmarkkinat #isännänviiri #kaskistenkaupunki #omaviiri

 • Optimistijolla -kurssi 7-14 vuotiaille Kaskisissa 8.-9.6.2019. Järjestäjinä Kaskisten Navigaatioseura, Kaskisten seudun Meripelastusseura ja Mökkiläisparlamentti. Ilmoittaudu sirpa.raittila@gmail.com tai 0505259180. Lisätietoa www.visitkaskinen.fi #visitkaskinen #visitkaskö #kaunissaaristo #suomenpieninkaupunki #kaupunkisaaressa #optimistijolla

 • Hyvää äitienpäivää!
  Trevlig Mors dag!
  Happy Mothers Day! #äitienpäivä #onneaäideille

 • Kaskisten Yrittäjät ry:n edustajat puheenjohtaja Robert Sundberg ja hallituksen jäsen Mervi Virta lahjoittivat kolme tablettitietokonetta Mariakotiin asukkaiden käyttöön.
  Representanter från Kaskö företagarna rf ordf. Robert Sundberg och styrelsemedlemen Mervi Virta donerade 3 tablettdatorer till Mariehemmets inneboendes användning. #suomenpieninkaupunki #kaskistenkaupunki #kaskö #kasköföretagare #kaskistenyrittäjät

 • Kaskisten Navigaatioseura, Kaskisten seudun Meripelastusseura ja Kaskisten Mökkiläisparlamentti järjestävät yhteistyössä Optimistijollakurssin 7-14 v. Kaskisissa 8.-9.6.2019. Lue lisää www.visitkaskinen.fi ja tapahtumat.

 • Kaunis puutalokaupunki Kaskinen on rakennettu ruutukaavaan #kaupunkisaaressa #kaunissaaristo #kaskinenonparas #kaskinenapp #puutalokaupunki #suomenpieninkaupunki

 • Kaskinen herää kesään. Det är sommar snart i Kaskö. #kaskö #kaskisten #kaunissaaristo #kaupunkisaaressa #huhtikuu2019 #kiirastorstai2019

 • Kokoukset meren äärellä - Kaskisissa. Inspiroi osallistujia merellisillä näkymillä. #kotimaanmatkailumessut #kaskö #kokousmatkat #kokousmerenäärellä #sininenhetkikaskinen #tampereenmessut

 • Slow-matkailun kehto - Kaskinen.
  Kaskinen seitsemän muun kunnan mukana artikkelissa SLOW FINLAND - Hyvinvointia Suomen luonnosta -sivustolla www.slowfinland.fi Lue artikkeli Hidasta elämää - anna itsellesi aikaa voimaantua. Tule Kaskisiin hidastamaan elämääsi ja voimaantumaan merestä.
  Visit Kaskinen osastolla E20 Kotimaan Matkailumessut ja Piha & Koti 2019. #kotimaanmatkailumessut #kaskö #kaskinenapp #tampereenmessut #slowmatkailu #slowfinland #visitfinland

 • Skepp O´hoj...vain merimies sen tietää. Kaskislaisia merellä - näyttely Kaskisten kotiseutumuseolla 16.6. - 12.8.2019. Laita kalenteriin.
  Skepp O´hoj...Kasköbor till sjöss - utställning på Hembygdsmuseet 16.6. - 12.8.2019. #kaskistenkalarantapäivät #kaskinenapp #kaskistenkalasatama #kaskö #tampereenmessut #kotimaanmatkailumessut

 • Lataa älypuhelimeesi ilmaiseksi Kaskinen - Kaskö App ja tutustu saarikaupungin tapahtumiin, nähtävyyksiin ja matkailupalveluihin näppärästi yhdestä paikasta. Kätevää vai mitä? #kaskinen #kaskö #kotimaanmatkailumessut #kaskinenapp #helppoajakätevää

 • Visit Kaskinen mukana Kotimaanmatkailu-messuilla osastolla E20 - tule lataamaan Kaskinen - Kaskö App mobiilisovellus omaan puhelimeesi ja osallistut arvontaan #kotimaanmatkailumessut #kaskinen #kaskö #kaskinenapp #slowmatkailu #rannikkomatkailua #puutalokaupunki #kaupunkisaaressa

 • 28.-29.7. Pihakirppiskartta noudettavissa Bladhin Puodista ja Kirppis- Loppikselta.

 • Music Summer 2018!
  Upea klassisen musiikin konserttisarja Kaskisissa.
  Liput: netticket/ Bladhin Puodilt.
  Tervetuloa, Välkommen.#musicsummerfestival#klassinenmusiikki#kamarimusiikki#kaskö#kaskinen#seikkailesuupohjassa#visitpohjanmaa#visitkaskinen#

 • Kirppis-Loppis Kaskinen.
  Ke.ons, la, lö & Su, sö klo 11-15.

 • Kaskinen Music Summer 2018
  #visitpohjanmaa#klassinenmusiikki#lomahaaste#visitfinland#kaskinen#